Чи покривається коронавірус договором медичного страхування?

Чи покривається коронавірус договором медичного страхування?

У зв’язку з останніми подіями страхові компанії отримують масу телефонних дзвінків з одним і тим же питанням. Схвильовані страхувальники уточнюють : «Чи покриваються витрати на лікування коронавірусу?»

Отже, медична страховка покриває витрати при вірусних респіраторних захворюваннях. У таких випадках страхувальник звертається у страхову компанію, а та в свою чергу організовує госпіталізацію, лікування та медикаментозне забезпечення. Фактично до моменту підозри на COVID-19 обидві сторони діють в межах договору медичного страхування. І лише після припущення зараження коронавірусом застраховану особу госпіталізовує швидка допомога в державну лікарню. Вже там в умовах суворої ізоляції проводять безкоштовний експрес-тест на виявлення вірусу та у випадку позитивного результату - продовжують безкоштовне лікування.

Оскільки МОЗ України розробило спеціальну програму щодо запобігання, профілактики та ліквідації COVID-19, відповідно всі витрати на діагностику та лікування захворювання здійснюється з державного бюджету. Покриття страховою компанією можливе лише у випадку відсутності державного забезпечення необхідними медикаментами чи послугами.

Команда Polis24.ua бажає Вам міцного здоров`я, бережіть себе та рідних.