Обережно: ожеледиця! Як захистити себе від травм узимку

Обережно: ожеледиця! Як захистити себе від травм узимку

Найчастіше зима для українців перетворюється на стихійне лихо. Сніг, вітер, відлига та знову мороз - примхи природи, здатні вплинути на працездатність і життєдіяльність цілих регіонів. Рясні снігопади вже давно є проблемою для комунальників і автовласників, створюючи дорожні колапси. А ожеледиця - це проблема для всіх: і водіїв, і пішоходів. Згідно зі статистикою зимового травматизму, ожеледиця перша та основна причина всіх травм. Найбільша кількість звернень до медичних закладів відбувається в зв'язку з пошкодженням нижніх кінцівок: гомілковостопного суглоба, зв'язкового апарату, переломи щиколоток тощо. Також часто зустрічаються переломи та вивихи рук, переломи ключиці, забій м'яких тканин.


Хто частіше страждає від ожеледиці?

Найменш схильні до негативних наслідків падіння діти, оскільки в більшості випадків їм вдається згрупуватися, що зменшує ефект від падіння. Всього від 2 до 5% звернень з травмами взимку становлять діти.
Молоді люди отримують травми в основному через необережність: відволіклися на телефонні розмови, йшли швидко до громадського транспорту, вибрали слизьке взуття. Люди середнього віку становлять найбільшу категорію, схильну до травм. Переважно це люди працездатного віку, які не можуть уникнути переміщень у несприятливих погодних умовах, внаслідок чого виникають переломи, забої, вивихи. Крім того велика частина травм пов'язана з громадським транспортом: слизькі сходинки, плутанина на вході та виході ...
Люди пенсійного віку в статистичних даних займають до 10% звернень, але травми у цій групі зазвичай більш серйозні.


Як захиститися від зимового травматизму?

По-перше, слід дотримуватися обережності та деяких правил безпеки. Це зручне неслизьке взуття, некваплива, уважна ходьба. Уникайте по можливості слизьких місць, натовпу та поспіху. Будьте гранично уважні та дотримуйтесь правил дорожнього руху.
По-друге, переходьте вулицю тільки в призначених місцях, переконавшись, що всі транспортні засоби повністю зупинилися. Пам'ятайте, що ви себе можете зупинити за долі секунди, а ось автомобілю на ожеледі потрібно для цього набагато більше часу і відстані.
По-третє, намагайтеся падати правильно. У разі падіння необхідно групуватися, тоді воно буде максимально м'яким і не травматичним.

І обов'язково оформите поліс страхування від ожеледиці! Обережність плюс страхування - це найефективніший комплекс від травм та їх наслідків.

Як застрахуватися від ожеледиці?

Страховка від нещасних випадків включає в себе травми, пов'язані з падіннями на ожеледі, переломами, розтягуваннями та іншими ушкодженнями. Працює поліс цілодобово, тому ви можете відчувати себе спокійно в будь-який час.
Виплата страхового відшкодування проводиться за кожен день непрацездатності. Розмір оплати визначається в договорі страхування і становить % від страхової суми. Розмір страхової суми ви можете вибрати самостійно. Від неї також буде залежати і ціна страховки.

Найбільш затребуваними є варіанти страхування з виплатою в розмірі 0,2% за день. Річна вартість такого поліса в таблиці нижче:

Страхова сума, грн.

10 000,00

25 000,00

50 000,00

75 000,00

Страховий платіж, грн. на рік

80,00

200,00

400,00

600,00

 Страхові випадки:

- травми, ушкодження внаслідок нещасного випадку,

- отримання інвалідності або смерть в результаті нещасного випадку.

Страхові виплати: 0,2% від страхової суми за день непрацездатності.

Приклад: в результаті падіння на ожеледиці застрахований отримав перелом руки. У травм пункті було накладено гіпс. Термін перебування в гіпсі склав 14 днів. Договір страхування діяв на момент нещасного випадку, страхова сума за договором становила 50 000,00 грн. По закінченню терміну перебування на лікарняному (14 днів) застрахованій особі було нараховано 1400,00 грн. страхового відшкодування (0,2% (100 грн.) за кожен день).

Крім зимового травматизму страховка покриває будь-які нещасні випадки, які сталися на території України впродовж страхового року.

Страхування від нещасних випадків це мінімально необхідний і корисний інструмент запобігання непередбачених фінансових витрат при травмах. Рекомендуємо оформити поліс страхування на нашому сайті, заповнивши заявку: https://polis24.ua/uk/strakhuvannya-zdorovya/strakhuvannya-vid-neshhasnikh-vipadkiv/

Безпечної Вам зими!