Ключові моменти при покупці поліса Зелена карта

Ключові моменти при покупці поліса Зелена карта

Мандрівникам, котрі збираються в іншу країну на своєму автомобілі, необхідна страховка Зелена карта. При проходженні кордону, без неї виїхати з України не вийде.

Нагадаємо, що купуючи Зелену карту, ​​автолюбитель захищає себе від витрат, пов'язаних з дорожньо-транспортними пригодами, що відбулися через нього на території іншої держави. Тобто, цей поліс працює, так само як і українська автоцивілка.

Отже, давайте розберемося, на що варто звернути увагу під час оформлення поліса.

У першу чергу, будьте уважні при внесенні персональних даних. У разі помилки в полісі, швидше за все, потрібно буде купувати новий поліс прямо на кордоні, а це знову матеріальні витрати.

Важливо:

! поліс оформляється на власника авто (він вказаний у техпаспорті), а не на водія, який перетинає кордон.

! термін дії поліса повинен бути не менше терміну Вашого перебування за кордоном! В протилежному випадку Вас можуть оштрафувати. Якщо ж поліс все-таки закінчився і ви не встигли повернутися, можна оформити Зелену карту на сайті polis24.ua і замовити її доставку за кордон.

Також, треба перевірити наявність на полісі контрольного коду, він присвоюється автоматично при оформленні, і надрукований у правому нижньому кутку. Цей набір символів Ваша гарантія справжності документа. Сьогодні всі страхові компанії, що мають ліцензію для оформлення поліса Зелена карта, підв'язані під онлайн систему «Green Card online», яка автоматично генерує цей контрольний код і вносить дані клієнта в базу даних МТСБУ. Завдяки цій системі, Ви можете бути впевнені, що куплений поліс не підроблений.

Якщо Ви вирішили придбати страховий поліс у дорозі, запросіть у точці продажу документи, які підтверджують легітимність видачі полісів (копії статутних документів страховика, свідоцтва про повне членство в МТСБУ тощо). Так само тривожний дзвінок, якщо вартість поліса занадто дешева. Справа в тому, що ціна поліса повинна бути у всіх компаніях однакова, тому як встановлюється МТСБУ. Вартість може бути нижче за рахунок знижки, яку Вам може зробити страховий агент, але вона не може в кілька разів відрізнятися від офіційної вартості.

Для перевірки справжності поліса, який вам пропонують, досить зайти на офіційний сайт https://gc.mtsbu.ua/MTSBU_Pages/Tree.aspx?autoauth=true, де Ви можете перевірити статус поліса по його номеру (виписаний / не виписаний / яка страхова компанія видала), а також чи застраховане ваше авто, якщо ви вже придбали поліс.

Слід пам'ятати, що ліміти страхових сум, які діють за кордоном дуже великі, так, наприклад, у сусідній Польщі ліміт страхового відшкодування за шкоду життю і здоров'ю третіх осіб становить 5 млн. євро на один страховий випадок та 1 млн. євро за шкоду майну третіх осіб. У Болгарії, настільки улюбленої нашими автотуристам, діють ліміти в розмірі понад 1 млн. євро (а точніше 1 022 584) на одного потерпілого за життя та здоров'я і аналогічний ліміт  - 1 022 584 євро за збиток майну.

«Дешевше» обходяться страховим компаніям виплати в Азербайджані. Тут максимальна сума виплати становить 4479 євро на одного потерпілого і 44787 євро за випадок в цілому. *

Плануючи поїздку заздалегідь, Ви можете оформити поліс онлайн, порівнявши ціни та знижки від основних страхових компаній на сайті polis24.ua, і вибрати для себе максимально вигідний варіант. На сайті реалізуються поліси тільки перевірених страхових компаній, крім цього, за самостійне оформлення Ви отримуєте додатковий бонус - знижку від стандартної ціни за рахунок polis24.ua.

* Дані за станом на 1.01.2016